donderdag, 18 januari 2007

het aankopen van vis en schaaldieren

vis_Haring

 

Ieder visrecept krijgt een extra glans wanneer er heel verse vis voor gebruikt wordt.Het kopen van verse vis is dus essentieel.

De basisregel is flexibel zijn in het aanbod.

Er is altijd wel iets goeds verkrijgbaar. Let vooral op de heldere ogen en het glanzende vel van de vis. Schaaldieren worden het best levend aangekocht en moeten zwaar aanvoelen. Dit wijst op een goede spierkwaliteit. Schelpdieren moeten ook levend gekookt worden en het is dus van essentieel belang dat ze dicht zijn of dichtgaan als u erop tikt.Enkelschaligen als wulken zijn levend als het diertje beweegt of als er schuim op de opening van de schelp zit.

Een goede regel om de hoeveelheid van deze lekkernijen te richten naar het aantal personen is : u kunt iets minder dan de helft van het gewicht van de hele vis eten en van schaaldieren is het een derde van het bruto gewicht.

Dus een vis van ongeveer 400gr-500gr is perfect voor het hoofdgerecht. Voor een kreeft is 500gr ideaal.

13:03 Gepost door johan in vis kennen | Permalink | Commentaren (0) | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.