woensdag, 24 januari 2007

andijvie salade met haring

Ingrediënten: (per twee personen)
- 3 aardappelen (± 300gr.)
- zout
- 1 kleine struik andijvie (± 200gr.)
- 4 haringen
- 1 kleine ui
- 2 el olie
- 2 el azijn
- peper
- 3 takjes peterselie
- 2 el Bulgaarse yoghurt

Aardappelen koken, laten afkoelen en in blokjes snijden.
Andijvie in smalle reepjes snijden en wassen. Ui fijnsnipperen. 
In schaal doen: ui, olie, azijn en peper, tot sausje roeren.

Van haringen staart en stukjes graat verwijderen en in stukjes van ± 3cm snijden. 
De haring samen met de aardappelen en de andijvie aan de saus toevoegen.
De salade omscheppen. Peterselie fijnknippen en door de yoghurt roeren. 
Over salade schenken. Met stukjes grof brood. Mmm!

Eet smakelijk!

17:42 Gepost door johan in kombuis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haring, andijvie, boot, zee | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.