woensdag, 24 januari 2007

matrozenkost

Dit is een eenvoudige scheepskost.
BENODIGD:
1 blik bruine bonen
1 blik grove doperwten
40 gram boter
50 gram spekblokjes
3 flinke preien
1 grote gesnipperde ui
bonekruid
1 teentje knoflook
400 gram stevige, in blokjes gesneden leverworst
2 dl yoghurt
kruidnagelpoeder, aroma, peper en zout, peterselie
BEREIDING:
Laat de bonen en erwten uitlekken. Maak de boter en het spek samen warm. Snijd de prei (ook het groen) in vingerbrede stukken en smoor deze met de ui in het vet langzaam gaar. Voeg bonekruid en een uitgeknepen teentje knoflook toe. Doe de bonen en de erwten in de pan, laat dat goed warm worden en schep door het gerecht voorzichtig de leverworst, yoghurt en peterselie. Voeg dan nog het kruidnagelpoeder toe en naar smaak aroma, peper en zout.

17:52 Gepost door johan in kombuis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: matrozen, kombuis, zee | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.