woensdag, 24 januari 2007

salade niçoise aan boord !

- 150 gram haricots verts
- 3-4 vleestomaten
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 3-4 dunne lente uitjes
- 1 blik tonijn (ca. 225 gram)
- 8-12 zwarte olijven
- 3 eieren (hardgekookt)
- 1 blikje anjovis filets

Voor de vinaigrette
- 5 eetlepels olijf olie
- 1½ eetlepel rode wijnazijn
- mespunt mosterd
- peper en zout

Haal de haricots af en kook ze in licht gezouten water beetgaar. Giet ze af in een zeef en spoel ze direct af met koud water. Laat de haricots uitlekken. Ontvel de tomaten en snijd ze in parten. 

Was de komkommer en snijd de ongeschilde komkommer in stukken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de lente uitjes in schuine stukken van 2-3 cm. Laat de tonijn uitlekken, ontpit de zwarte olijven en snijd ze middendoor. Pel de eieren en snijd ze in parten. Laat de ansjovis filets op keuken papier uitlekken. 

Meng olijfolie, wijnazijn en mosterd door elkaar en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Doe de haricots verts, stukken tomaat en komkommer, reepjes paprika en stukjes lente-ui in een saladeschaal en schenk hierover de vinaigrette. 

Meng dit alles en voeg stukjes tonijn en zwarte olijven toe. Meng opnieuw en garneer de salade met de partjes hardgekookt ei en ansjovis filets. 

Eet smakelijk!

17:36 Gepost door johan in kombuis | Permalink | Commentaren (0) | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.