woensdag, 07 februari 2007

Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus


Voor vier personen:
700 g doradefilet met vel
10 g verse basilicumblaadjes
12 el (citroen)olijfolie
50 g broodkruimels
zout en peper

Voor de saus:
3 dl visbouillon
2 dl room
4 pomodori tomaten
5 g verse basilicumblaadjes
peper en zout

Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren.

Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.

Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier. Lekker op een laagje aardappelpuree met gestoofde prei. Schep de saus eromheen.

19:08 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dorade, vis, zee, recept | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.