woensdag, 07 februari 2007

gegratineerde griet met kaas en mosterd


4 grietfilets à 150 gram
peper
zout
1 theelepel kerriepoeder
200 gram geraspte belegen kaas of Gruyère
1 eetlepel mosterd
125 ml crème fraîche
200 gram kerstomaatjes
2 eetlepels gehakte peterselie


 

Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in. Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet.
Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over. Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

 

19:06 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: griet, gratineren, vis, recept | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.