dinsdag, 27 februari 2007

droogvis

Nodig 4 wijtingen en 4 schullen (schol) en grof zeezout

Het schoonmaken van de vis beperkt zich tot het verwijderen van de kop  en de ingewanden.
Alle vinnen blijven er dus aan zitten.
Verwijder uit de buikholte zorgvuldig de ingewanden, de bloedvaten en het zwarte vlies.
Doe zout in de buikholte van de vissen. 
Bestrooi de bodem van een schotel met grof zout, leg daarop 2 vissen en dek ze met zout toe, daarop de volgende twee vissen en eveneens met zout toedekken.
Laat alles 45 minuten rusten.
Haal nu de vissen uit de schotel, spoel ze grondig en laat ze uitlekken.
Neem een eindje touw, leg daarin 4 lusjes en steek de vissen met de staart in een lus die je toetrekt.
De vissen kunnen nu 7 dagen te drogen hangen, in zonnig en winderig weer.

20:37 Gepost door johan in vis drogen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, drogen, zee, noordzee, recept | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.