donderdag, 15 maart 2007

hongaarse vissoep

Benodigdheden voor ca. 3 liter soep:
• 1500 gr visfilet 
(kabeljauw, karper, snoekbaars, meerval, van meerdere soorten wordt de soep lekkerder)
• Viskuit 
(niet echt nodig, alleen als iemand hiervan  houdt )
• 3 theelepels zout
• 800 gr gemengde viskoppen, staart en andere visgedeelten
• 500 gr uien
• 3 eetlepels paprikapoeder
• 80 gr (witte Hongaarse) paprika's
• 50 gr tomaten
• Pittige Hongaarse paprika's

De visfilets goed afspoelen, droogmaken, en in stukjes van 60 tot 80 gr snijden en bestooien met zout en in de koelkast zetten.

Bereidingswijze:
Viskoppen, staarten en graten goed wassen en in koud water opzetten. Het water moet de vis bedekken. Snij de ui in ringen en doe dit samen met de gesneden witte paprika en de tomaten in de pan. Peper en een klein beetje zout toevoegen, de deksel erop en goed doorkoken tot een volle smaak ontstaat. Zo nu en dan even proeven! Als de smaak vol is dan de pan van het gas nemen en de inhoud door een zeef in een schone pan overgieten. Het vlees van de vis door de zeef wrijven, alleen de harde stukken blijven in de zeef. Terug op het gas zetten. Als de soep begint te koken, de paprikapoeder en de viskuit en de visfilets toevoegen en het geheel even laten koken tot de visfilet wit is. Heet serveren eventueel met pittige paprikas.


 Jo ètvágyat! (Eet smakelijk.)

13:31 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hongarije, vissoep, recepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.