donderdag, 22 maart 2007

grijze garnalen met sugarsnaps en curry

Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus

 

Ingrediënten
200 g grijze garnalen
150 g penne
200 g sugarsnaps, schoongemaakt
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel milde kerriepoeder
150 ml kookroom
zout
5 Tasty Tom tomaten, gehalveerd

 

Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

Vervang de grijze garnalen door gepelde tijgergarnalen of cocktailgarnalen.

Neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.

 

18:55 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grijze garnalen, curry, recepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.