zaterdag, 31 maart 2007

 

Zeeduivelbrochettes met ratatouille

 

ingrediënten:

600 gram zeeduivelfilet
1 theelepel paprikapoeder
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram champignons
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
peper en zout

ratatouille:
2 uien
1 aubergine
1 courgette
2 vleestomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie

 

bereiding:

Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi deze met paprikapoeder. Snijd de paprika's na het verwijderen van de zaadjes in stukken. Borstel de champignons schoon.
Rijg de visblokjes met de paprika's en de champignons aan spiesen. Meng olijfolie met citroensap, honing en peper en zout en bestrijk de brochettes met dit mengsel. Pel voor de ratatouille de uien en snijd deze in stukken. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukken.
Roerbak de groente met geperste knoflook en peper en zout 10 minuten in de hete olijfolie. Rooster de brochettes onder af en toe keren 10 minuten onder een voorverwarmde grill of in de grillpan.
Serveer de visspiesen met de ratatouille en brood of rijst.


06:10 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zeeduivel, lotte, recept, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

viscurry van nijlbaars

 

Viscurry van nijlbaars

 

Ingrediënten
600 g nijlbaarsfilet
1 citroen (uitgeperst)
3 eetlepels olie
6 bosuitjes in ringetjes (groen en wit apart houden)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels kerriepoeder
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
1 groene paprika (in blokjes)
1 cm gemberwortel (geraspt)
1 groene peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
1/4 liter visbouillon (van 1/2 tablet)
peper (versgemalen)
zout

Bereiding:

Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.

Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.

Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
Leg de nijlbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.

Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de nijlbaarscurry op warme diepe borden.

Geef er rijst, naanbrood of vloerbrood bij.

06:06 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nijlbaars, victoriabaars, recept, vis, curry | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende