woensdag, 19 september 2007

roerbakken tilapiafilet

 649_Roergebakken_tilapia

500 g tilapiafilet
300 g sugarsnaps, schoongemaakt
sap van een halve citroen
zout, versgemalen zwarte peper
2-3 eetlepels (roerbak)olie
2 rode uien, in dunne partjes
4-6 eetlepels zoete Oosterse chilisaus
1-2 eetlepels sojasaus

Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Snijd de tilapia in stukken van 3 cm en besprenkel ze met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper.

Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel.

Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de vis en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper. Lekker met (meergranen)rijst en wortelsalade.

Vervang de tilapiafilet door meervalfilet of pangasiusfilet.
Vervang de sugarsnaps door peultjes en/of plakjes winterwortel.

11:24 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tilapia, recepten, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.