woensdag, 24 oktober 2007

Gebakken inktvis met een gazpacho van Brugse zot .

image

 

Benodigdheden :

- voor 4 personen -

2 grote inktvissen (gekuist)
100 g Gandaham
3 teentjes look in fijne plakjes gesneden
1 limoen
1/2 courgette
1/2 komkommer
1/2 kleine ui
8 rijpe tomaten
1 dl kippenbouillon
1 snee wit brood
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 flesje Brugse Zot (blond)
1/2 dl olijfolie
een drupje tabasco
2 takjes koriander
2 takjes basilicum
grof zeezout

Bereidingswijze : (15 + 10 minuten)

1. Snijd de ui, courgette, komkommer, tomaten en wit brood in kleine stukken. Marineer gedurende 2 uur met de tabasco, grof zeezout, bier, kippenbouillon en tomatenpuree. Mix alles in een blender en steek door een grove zeef.
2. Bak de inktvis gedurende 3 min langs elke kant in een hete pan met wat olijfolie. Werk af met grof zout, peper en wat limoensap.
3. Snijd de Gandaham in fijne reepjes. Hak de koriander en de basilicum en meng door de olijfolie.
4. Giet de gazpacho in een bord, een tas of een glas. Snijd de inktvis in ringen en verdeel over de soep. Werk af met de kruidenolie en de Gandaham.

(recept vlam)

11:22 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recept, vis, visrecepten, octopus, gandaham | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.