woensdag, 24 oktober 2007

vissalade à la Ine

image

 

Tip :

Enkele gefrituurde scampi's of goudbruin gebakken roodbaarsreepjes kunnen het gezelschap nog vervoegen.

Benodigdheden :

- voor 4 personen -

16 inktvisringen
500 g mosselen
1 ui
1 dl melk
1 eetlepel bloem
200 g witte paddestoelen
1/2 citroen
1 krop sla
2 tomaten
1 eetlepel mayonnaise
1 koffielepel ketchup
2 scheutjes olijfolie
1 bosje bieslook
peper

Bereidingswijze : (20 + 20 minuten)

1. Snipper de ui fijn. Laat de ui zacht stoven gedurende 5 minuten in een scheutje olijfolie en een scheutje water. Voeg de gewassen mosselen toe. Zet het deksel op de pot en het vuur eronder op maximale sterkte. Laat de mosselen 8 minuten garen. Laat afkoelen.
2. Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de mayonaise, de ketchup en wat fijngehakte bieslook.
3. Verdeel de gewassen sla over 4 grote cocktailglazen (of borden). Bestrooi met stukjes tomaat.
4. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Besprenkel de paddestoelen met citroensap. Meng en strooi de rauwe paddestoelen uit over de groenten en schik de mosselen erop.
5. Leg de inktvisringen in de melk. Draai ze daarna in de bloem. Bak de inktvisringen in de frituur die staat afgesteld op 160°C. Laat de ringen goudgeel worden, verdeel ze over het gerecht en serveer.






11:27 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, vissalade, visrecepten, noordzee, culinair, inktvis, scampi | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.