vrijdag, 26 oktober 2007

zeebaars in zoutkorst


Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het is belangrijk om een vis MET vel te gebruiken,het vel beschermt het visvlees tegen het zout.

 

Ingredienten voor 6 a 8 personen

1 zeebaars van 1.8 kg leeggemaakt

5 kg zeezout

basilic-thym-laurier-rozemarijn-geplette peper-

500 gr. boter

8 eierdooiers

2 citroenen

cayennepeper

eiwitten

Bereiding:

Ontdoe de vis van ingewanden en wrijf droog, versnij alle kruiden en vul hiermee de buikholte.

Bedek de ovenplaat met een laag zeezout, meng het overige zout met het losgeklopt eiwit.

Leg de vis op de onderlaag zout en bedek met het overige, zeer goed sluiten en afdekken.

Plaats in een oven van 180° gedurende een 40-tal minuten.

Ontdoe voorzichtig met een couvert de laag zout, het vel van de vis en verdeel over warme borden, serveer hierbij een hollandse saus of gewoon een goede olijfolie.

20:04 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zeebaars, recept, visrecept, zoutkorst, culinair, noordzee | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.