donderdag, 15 november 2007

ceviche


hoofdgerecht

500g verse filet van roodbaars of makreel - sap van 6 citroenen - cayennepeper - 1 rode paprika in dunne ringen - 1 ui in dunne ringen - 2 eetlepels olijfolie - enkele slabladen - maiskolfjes uit blik - 2 tomaten in parten

Gefileerde vis wassen, droogdeppen en graten en huid verwijderen.Vis in dobbelsteentjes snijden en in schaal met alle citroensap doen. Dit afgedekt 6 uur in de koelkast laten staan.

Citroensap weg gieten, en vis kruiden met cayennepeper, ui, paprika en olijfolie. Dit geheel zo'n 3 uur in de koelkast laten staan. Serveren in platte schaal op slabladen en garneren met maiskolfjes en tomatenpartjes. Eventueel serveren met zoete aardappel.

19:53 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ceviche, makreel, roodbaars, visrecepten, recepten, viskeuken | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.