zondag, 18 november 2007

gerookte tonijnsteaks

voor 3 personen

Ingredienten:

3 tonijnsteaks
citroen
dragon (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
oregano (verse, bij de groenteman verkrijgbaar)
Turkse yoghurt
halvanaise.
indien mogelijk appelhout om te roken.
zout.

bereiding:

Pekel de tonijnsteaks. 
(goed veel zout overheen strooien en een nacht in de koelkast bewaren. In water pekelen mag ook)

voor de saus ( 3 pers)

2 flinke eetlepels Turkse Yoghurt
2 eetlepels halvonaise
een beetje citroensap naar smaak
dragon en oregano.

bereiding:

schep de yoghurt en halvonaise in een kom.
voeg hier de fijn gehakte dragon en oregano toe.
roer dit door elkaar en breng het geheel op smaak met het citroensap.

bereiding van de tonijn.

Maak de rookoven klaar en gebruik voor het roken appelhout.
rook de tonijn in ongeveer  20 minuten op een matige warmte medium gaar.

LET OP! rook de vis niet te gaar want dan wordt deze droog!!!

 

 

18:53 Gepost door johan in vis roken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gerookte vis, roken van vis, vis roken, visrecepten, recepten, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.