donderdag, 22 november 2007

roergebakken tilapia met mango

  

  

  

Ingrediënten:

300 g tilapiafilets (Nederland)
alternatief: pangasius, kabeljauw
100 g sugarsnaps
1 kleine mango
3 bosuitjes
3 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels oestersaus of sojasaus

Bereiden:

Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd dit in stukken. Snijd de bosuitjes in stukken van 3-4 cm. Halveer de tilapiafilets in de lengte en snijd ze vervolgens in repen van 3 cm breed. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken tilapia ca. 3 minuten op hoog vuur. Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 1 minuut mee. Schep dan de mango en sugarsnaps erdoor. Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door. Lekker met rijst.

Dit recept komt van het Nederlands Visbureau.Dit recept kan het beste bereid worden met tilapia Nederland, Belgie.

21:38 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tilapia, recepten, visrecepten, viskeuken, roerbakken, sugarsnaps | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.