zondag, 13 januari 2008

zeebaars met mosterdglazuur

Zeebaarsfilet met mosterdglazuur

 

 

ingrediënten
4 zeebaarsfilets met huid (ca. 200 g per stuk)
zwarte peper - versgemalen
zeezout - gemalen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepes grove mosterd
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel dille - gehakt vers of diepvries
1 eetlepel bruine basterdsuiker
enkele takjes trostomaten - tomaten ingekruist

 

Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel.

Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.

19:02 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zeebaars, recepten, visrecepten, vis, noordzee | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.