zondag, 17 februari 2008

zuiderse brochette met verse gamba's

503_MEDITERR

 

 ingrediënten:

16 grote rauwe garnalen (diepvries)
1 sinaasappel
1 rode peper
5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels of basilicum
(vers of diepvries van Darégal)
versgemalen zwarte peper
1 courgette

Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels sinaasappelsap met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in ca. 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Lekker met pastasalade en geroosterde tomaatjes.

Wijntip: Schenk bij de licht pikante garnalen een Gewurztraminer: een droge wijn met bloemige, kruidige aroma's.

17:56 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brochetten, visbrochetten, gamba, vis, visgerecht | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.