dinsdag, 19 februari 2008

gebakken kabeljauwhaasje met groene boontjes

PDF Print E-mail
Belgische Gastronomie: recept van de dag
Duurtijd:30 min.
Prijs:Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 PuntBelgische Gastronomie - 0 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt
Moeilijkheid:Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt
Wijntip:Pinot Gris Alsace A.C. 2005
Belgische Gastronomie aanbevolen door TopChef.be 

Ingrediënten:
4 personen
  • 4 kabeljauwhaasjes 170 gr
  • 400 gr groene boontjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 eigeel
  • 80 gr boter
  • 4 grote aardappelen
  • olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 sneden wit brood ( vers broodkruim)
  • scheutje witte wijn
  • citroensap
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Aan de slag:
  • Reinig de boontjes en blancheer deze beetgaar, verfris in ijswater.
  • Schil en kook de aardappel, giet af en plet deze met een vork, meng er wat olijfolie onder en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat.
  • Hou warm langs de kant van het vuur.
  • Maak een mengeling van de gehakte peterselie en het broodkruim, peper en een weinig zout voeg alsook wat olijfolie voor de binding
  • Wrijf de haasjes wat droog en bestrijk deze met het eigeel, vervolgens bestrijk je deze met het gemengde broodkruim.
  • Smelt wat boter in een pan samen met wat olijfolie.
  • Laat de haasjes mooi goudgeel kleuren ( eerst op de broodkruim kant gedurende een 3 tal minuten), draai vervolgens om.
  • Laat de andere kant gedurende een 5 tal minuten goudgeel, kleuren.
  • Haal de kabeljauwhaasjes uit de pan, voeg opnieuw wat boter toe en stoof vervolgens hierin de groene boontjes.
  • Verwijder de groene boontjes, smelt terug in dezelfde pan ongeveer een 50 gr boter, blus met het citroensap en het scheutje witte wijn.
  • Voeg er de kappertjes aan toe en proef het botersausje op smaak.
  • Garneren
  • Schik de geplette aardappel op het bord en schik hier willekeurig de groene boontjes erbovenop.
  • Plaats het kabeljauwhaasje hierop, broodkruimkant naar boven.
  • Lepel de saus samen met kappertjes rond het geheel en serveer.
Belgische Gastronomie aanbevolen door TopChef.be

19:22 Gepost door johan in dé chefs koken voor u! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recepten, haasje, kabeljauwhaas, bonen, groene boontjes, visrecepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.