dinsdag, 19 februari 2008

gestoomde grietfilet met moreiltjes en sabayon van duvel.

PDF Print E-mail
Belgische Gastronomie: recept van de dag
Duurtijd:50 min.
Prijs:Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt
Moeilijkheid:Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 1 Punt Belgische Gastronomie - 0 Punt
Wijntip:Macon Villages A.C. 2005
Belgische Gastronomie aanbevolen door TopChef.be 

Ingrediënten:
4 personen
  • 800 gr grietfilet
  • 100 gr morieltjes
  • 100 gr eekhoorntjesbrood
  • boter
  • 1 grote sjalot
  • 20 slakken 'petit gris'
  • bieslooksnippers
  • 3 eigelen
  • 9 cl Duvel
  • 1/2 citroen
  • 1 dl  geklaarde boter
  • peper
  • zout
Aan de slag:
  • Verdeel de grietfilet in gelijke stukken.
  • Vul een stoompot met een krachtige court-bouillon en leg de stukken op een grilletje die in de kom past.
  • Zorg ervoor dat de griet niet in de court-bouillon ligt.
  • Stoom de griet gaar gedurende een 12 tal minuten.
  • Snipper ondertussen de sjalotten fijn en stoof ze aan in wat boter, voeg er de morieltjes en het eekhoorntjesbrood aan toe.
  • Proef op smaak met peper en zout.
  • Klop de eigelen samen met het bier en het citroensap tot een luchtige schuimige massa.
  • Breng op smaak met peper en zout en werk de massa op met de geklaarde boter.
  • Voeg vervolgens de bieslooksnippers toe aan de sabayon.
  • Garneren
  • Neem een diep bord en lepel in het midden de mengeling van champigons.
  • Haal de vis uit het stoompotje en leg de slakjes eventjes ter opwarming in de court-bouillon.
  • Schik de grietfilet op de champignons en lepel de sabayon over de grietfilet.
  • Schik een 5-tal 'petit gris' rond het geheel en serveer.
Belgische Gastronomie aanbevolen door TopChef.be

19:13 Gepost door johan in dé chefs koken voor u! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: topchefs, recept, visrecepten, viskeuken, griet, duvel, moreill | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.