donderdag, 28 februari 2008

Pittige Teriyaki-garnalen

BBQ-gerecht (voor ca. 10 spiesen)
* 1 kg verse rauwe ongepelde garnalen of gamba's * houten spiesen
Voor de marinade:
* 125 ml (zoete) sojasaus * 2 eetlepels (bruine) basterdsuiker * ½ theelepel gemberpoeder * 2 eetlepels wijnazijn * 1 uitgeknepen teen knoflook * 2 eetlepels tomatensaus

Voorbereiden:
Pel de garnalen maar laat de staart eraan. Maak de marinade klaar door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Doe de garnalen met de marinade in een niet-metalen schaal en zet deze afgedekt 1 tot 2 uur in de koelkast. Leg de spiesen een half uur voor gebruik in water. Rijg de garnalen aan de natte spiesen. Bij kleine garnalen 2 of 3 garnalen per spies. Bij grote garnalen 1 garnaal per spies, rijg deze dan over de lengte aan de spiesen.

Bereiden:
Verwarm de barbecue voor en leg bakpapier op het barbecuerooster. Leeg de garnalen op de grill en bestrijk ze tijdens het roosteren met de marinade. Grill de garnalen totdat ze roze worden. Let erop dat de garnalen niet te gaar worden.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 1 tot 2 uur
Bereidingstijd: circa 3-4 minuten roosteren
Bron: Quick & tasty barbecue

11:30 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scampies, tijgergarnalen, ganalen, prawns, teriyaki, visrecepten, recept | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.