dinsdag, 11 maart 2008

mexicaanse vissoep

Mexicaanse vissoep

Dit hebt u nodig:

Een halve kilo stevige vis (kabeljauw, zwaardvis, zeewolf), vier gamba's, een ui, twee teentjes knoflook, drie tomaten, een rode en een groene paprika, honderd gram diepvriesmaïskorrels, honderd gram diepvrieserwtjes, anderhalve liter visbouillon (van een blokje), een bosje verse koriander, korianderpoeder.

Zo maakt u het klaar:

Fruit de gesnipperde ui en de gehakte knoflookteentjes in een mengsel van boter en olijfolie. Voeg er de in kleine stukjes gesneden groene en rode paprika bij. Laat een vijftal minuten goed doorstoven. Nu gaan de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten in de pot. Giet er de visbouillon over en breng even aan de kook. Snijd de vis in reepjes en kieper ze in de soep, samen met de erwtjes en de maïskorrels. Breng op smaak met peper en zout, en een koffielepeltje korianderpoeder. Dek de pot af en temper het vuur. Na ongeveer een kwartier gaan de gamba's in de soep. Laat ze nog even goed doorwarmen. Versier de soep bij het opdienen met enkele verse korianderblaadjes.

14:12 Gepost door johan in vissoepen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vissoep, mexicaanse recepten, mexico, visrecepten, soep, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.