donderdag, 13 maart 2008

Gegarneerde vissoep in vol ornaat geparfumeerd met een rouille

Ingrediënten:8 personen
  • wijtingfilet 250 gr
  • grietfilet 250 gr
  • kabeljauw 250 gr
  • zeetong 250 gr
  • grijze gepelde garnalen 150 gr
  • 2 uien
  • 1,5 l visfumet
  • 1,5 l water
  • 4 tomaten
  • 1 witte selder
  • 2 aardappelen
  • koffielepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 16 stukjes frans brood (getoast)
  • zout
  • tijm, laurier
  • bieslooksprietjes
  • cayennepeper
  • Rouille
  • 2 knoflookteentjes
  • cayennnepeper
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels Extra Vierge olijfolie
  • brunoise van brood
  • saffraan
Aan de slag:
  • Bereid een de rouille door de knoflookteentjes, de gepelde peper en het broodkruim fijn te mixen.
  • Vermeng de mengeling met de Extra Vierge olijfolie en breng op smaak met de cayennepeper en de saffraan.
  • Laat wat in de koelkast koelen.
  • Snipper de uien en selder fijn en laat wat uitzweten in de verhitte olijfolie.
  • Bevochtig dit met de visfumet en water en breng aan de kook.
  • Neem ongeveer 1/2 liter van het kookvocht apart.
  • Wanneer het vocht kookt, voeg er de tomaten en tomatenpuree aan toe en de aardappelen aan toe ( deze zorgen voor een binding).
  • Laat vervolgens gedurende een 20-tal minuten koken.
  • Mix het vocht en zeef door een fijne zeef.
  • Breng op smaak met de cayennepeper en het zout.
  • Verdeel de vis in gelijke stukken en plaats deze in een ovenschaal, overgiet met het resterend kookvocht,tijm en laurier.
  • Plaats in de oven ( voorverwarmd ) gedurende een 15-tal minuten en laat garen.
  • Garneren
  • Neem een groot diepbord en schik vervolgens van elke soort vis een stukje in het bord en overgiet met het vissoepje.
  • Strooi er wat van de grijze garnalen ( eventjes verwarmd in de visjus) overheen.
  • ( LET OP ! Verwarm de garnalen niet te lang anders worden deze taai.)
  • Neem 1 à 2 stukjes frans brood per persoon en schik er wat rouille bovenop en plaats bij de soep.
  • Versier met enkele sprietjes bieslook en serveer. 
Gratis recepten - aanbevolen Belgische gastronomie door TopChef.be

20:36 Gepost door johan in vissoepen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vissoep, soep, vis, recepten, visrecepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.