zondag, 16 maart 2008

Bouillon met Noorse zalm (Laksesodd)

  1. 300 gr Noorse zalmfilets
  2. 1 ei
  3. geraspte nootmuskaat
  4. 2 dl crème fraîche
  5. 1 dl zout
  6. 9 dl water
  7. 1 tl peper
  8. 300 gr wortels, in dobbelsteentjes gesneden
  9. 400 gr aardappelen
  10. 200 gr koolraap
  11. 2 l visbouillon
  12. 1 ui (fijngehakt)
  13. 1 tl suiker
  14. 1 tl azijn
  15. peterselie (fijngehakt)

 

 

bereiding:

De aardappelen ongeveer 5 minuten koken in de visbouillon. Koolraap en wortels meekoken tot ze bijna gaar zijn. De Noorse zalm in stukjes van 2 - 3 cm snijden. De zalm goed droog deppen. IJsblokjes in een foodprocessor doen en het ijs mixen tot de kom koud is. Dit is bedoeld om te voorkomen dat het mengsel te warm wordt en snel gaat schiften. Het ijs verwijderen en de foodprocessor goed droogmaken. De Noorse zalm in de foodprocessor doen en grof snijden, eerst met een snufje zout, vervolgens de eieren toevoegen en dan op hoge snelheid mixen. Tenslotte een beetje room toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en een vleugje nootmuskaat. Van het mengsel balletjes maken van 2 x 2 cm. De balletjes pocheren in water met azijn en suiker. De balletjes en stukjes vis toevoegen aan de pan met aardappelen en groente en zachtjes aan de kook brengen.

De laksesodd wordt in diepe borden geserveerd. Voor het opdienen bestrooien met peterselie.

19:22 Gepost door johan in vissoepen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vissoep, bouillon, visrecepten, noordse zalm, zalm, soep | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.