zondag, 16 maart 2008

zalmsoep

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 20 gr boter
  • 6 dl visbouillon, tablet
  • 1 dl droge witte wijn
  • 100 gr aardappelblokjes, voorgekookt
  • 100 gr dobbelsteentjes spek
  • 300 gr zalmfilet, in blokjes
  • 2 dl room
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 4 takjes verse dille

 

 

 

bereiding;

Fruit de sjalot in boter. Voeg bouillon, wijn en aardappel toe.

Laat 10 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.

Bak de spekblokjes krokant, laat uitlekken.

Doe de stukjes zalm in de soep, breng alles aan de kook en laat nog 1 min. koken.

Haal de pan van het vuur, wacht nog ca. 3 min. en roer de spekblokjes, room en dille door de soep (de vis gaart na in de hele vloeistof). Verdeel de soep over de borden en garneer de verse dille.

19:26 Gepost door johan in vissoepen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soep, vissoep, zalmsoep, visgerechten, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.