dinsdag, 18 maart 2008

Cefalo o Muggine alle topinambur in forno

Zeebarbeel en aardpeer in de oven

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 4 hele vissen, schoongemaakt en ontdaan van kieuwen en vinnen
  • 1 pond aardperen
  • wat olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 glas witte wijn
  • 6 sjalotten, in partjes gesneden
  • wat fijngesneden platte (Italiaanse) peterselie

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Was de vis van binnen en van buiten en dep ze droog met wat keukenpapier. Schil de aardperen en snij in schijfjes. Gebruik een grote vuurvaste schaal en arrangeer de schijfjes aardpeer naast elkaar op de bodem van de schaal. Leg de vissen naast elkaar boven op de aardpeer. Besprenkel de vis met wat olijfolie en strooi naar smaak wat zout en vers gemalen peper over de vis. Giet nu het glas wijn in de schaal en plaats de schotel in het midden van de oven. Doe na ongeveer 15 minuten de partjes sjalot erbij. Plaats de schotel terug in de oven en geef het nogmaals 15 minuten of tot de vis gaar is.
Fileer de vis voor het opdienen en serveer met de geroosterde aardpeerschijfjes, de sjalot en de peterselie. Drink er een Tokai Friulano wijn bij.

© Copyright 2008 Dolcevia.com TWESTC Ltd.

13:24 Gepost door johan in viskeuken italiaanse regionale keuken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italiaanse gerechten, visgerechten, vis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.