donderdag, 20 maart 2008

turkse visschotel

Ingredienten

4 el olijfolie extra vergine
4 teentjes knoflook, in flinterdunne schijfjes
250 gram zwaardvisfilet, in blokjes
250 gram zeebaarsfilet, in blokjes
250 gram kleine garnalen
1 bakje champignons, in plakjes
175 ml Cognac (of Metaxa)
zout en peper
2 el gehakte peterselie

 

Bereiding

Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook, de vis en de garnalen 5-6 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak ze 2 minuten mee. Doe de Cognac erbij en zout en peper naar smaak en laat het geheel in 6-7 minuten gaarstoven. Strooi er de peterselie over en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Serveer met gebakken aardappels of aardappelpuree.

13:00 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: turkse recepten, vis, visrecepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.