woensdag, 02 april 2008

st jakobsnoten met tomaten in de wok

 

Benodigdheden :

- voor 4 personen -

300 g Sint-Jakobsnoten
2 tomaten
1 eetlepel vispoeder
1 eetlepel kokosmelk
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel groene peperbolletjes
1 eetlepel roze peperbolletjes
30 g boter
8 blaadjes verse basilicum
een snuifje kristalsuiker
zout

Bereidingswijze : (20 + 5 minuten)

1. De Sint-Jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in plakjes snijden. De Sint-Jakobsnootplakjes op smaak brengen met zout, de fijngeplette peper en besprenkelen met sojasaus.
2. De tomaten even laten schrikken in kokend heet water, ze onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
3. Vier basilicumblaadjes fijnhakken en over de helft van de tomatenblokjes strooien. Kort roerbakken in hete boter, kruiden met een snuifje zout en een mespuntje suiker, uithalen en warm houden.
4. In de wok een eetlepel olijfolie verhitten en de Sint-Jakobsnoten kort roerbakken. De kokosmelk, het vispoeder en de andere helft van de tomatenblokjes toevoegen. Alles nog even laten pruttelen en op smaak brengen met zout.
5. Alles op warme borden of in Sint-Jakobsschelpen schikken. Garneren met de warmgehouden tomatenblokjes en basilicum. Desgewenst serveren met een rivierkreeftje en rijst.

21:39 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, ze, viskeuken, recepten, visrecepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.