dinsdag, 22 april 2008

Chinese fondue met tarbot.

498_CHINESE

Ingrediënten:

forelfilet, tarbot, zalmfilet, schol,
courgette, bleekselderij, prei, bosuitjes,
champignonssojasaus, citroensap,olie .

Bereiding:

Stukjes vis en eventueel groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. U kunt de bouillon zelf maken, maar ook bouillonblokjes gebruiken.
Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt.Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden. Paneer en kruid de vis echter niet. Deze toevoegingen lossen op in de bouillon.

Tips voor fondue in bouillon:
Visrolletjes van forelfilet, tarbot, zalmfilet en schol gevuld met courgettereepjes, bleekselderij, prei, bosuitjes, champignons.
Visspiesjes: rijg voor iedereen aan een spiesje 2 blokjes vis met daartussen een plakje courgette en een garnaal. Marineer de vis eerst in een paar eetlepels sojasaus, citroensap en olie.

20:40 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visrecepten, vis, tarbot, fondue, viskeuken, visfondue | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

Fish and chips original.

 512_FISHENCH

 

 

 

 

Ingrediënten:


1 kg ovenfrites
500 g kibbeling
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
6-8 eetlepels(yoghurt)mayonaise
citroensap
1 eetlepel fijngehakte dille of bieslook
(vers of diepvries van Darégal)
bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw van 4 grote stukken bakpapier (30 x 40 cm) rechthoekige bakjes met een opstaande rand van ca. 6-8 cm, zet de hoeken met paperclips vast. Zet de bakjes op een bakplaat en vul ze met ovenfrites. Bak de frites ca. 10 minuten in de oven. Verdeel dan de kibbeling over de bakjes. Strooi de Mexicaanse kruiden erover. Bak de fish and chips in nog ca. 8 minuten knapperig bruin. Roer in een schaaltje de mayonaise met enkele druppels citroensap en dille door elkaar. Zet de bakjes met fish and chips op vier borden en geef de citroenmayonaise er apart bij. Lekker met doperwtjes.

20:36 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fish chips, viskeuken, vis, visrecepten | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |