maandag, 05 mei 2008

Amerkaanse visschotel.

visschotel_amerika

 









Ingrediënten

  • 350 gram vastkokende, geschilde aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram bacon
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 2 deciliter tomatensap
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereidingswijze

  1. Snij de aardappelen in dobbelsteentjes.
     
  2.  Maak de courgette schoon en snij deze in reepjes
     
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
     
  4.  Leg de bacon tussen twee velletjes keukenpapier; bak ze circa 2 minuten knapperig (650W) en verkruimel ze.
     
  5.  Verhit de olie in een magnetronschaal, onafgedekt, circa 1 minuut op vol vermogen (650W). Roer de ui en de knoflook erdoor en verhit ze, onafgedekt, circa 2 minuten op vol vermogen.
     
  6. Schep de aardappel, de cajunkruiden en het tomatensap erdoor en verhit alles, afgedekt, circa 10 minuten op vol vermogen.
     
  7.  Roer het gerecht af en toe door. Snijd de vis in stukjes en meng ze met de courgette door de aardappelen.
     
  8. Verwarm het gerecht, afgedekt 5 minuten op vol vermogen en laat het 5 minuten nagaren. Bestrooien met oregano.

19:44 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: amerikaanse gerechten, visgerechten, viskeuken | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

avocadotaartje met gerookte zalm

advokado%20taartje%20met%20gerookte%20zalm






Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels gehakte dille of bieslook
  • vers gemalen peper 
  • zout
  • 150 gram plakken gerookte zalm
  • 150 gram rucola of veldsla
  • 1 limoen
  • 125 mililiter zure room of crème fraiche

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado's, verwijder de pit, en schil de vrucht en snijd deze in kleine blokjes. Besprenkel met citroensap en breng op smaak met dille peper en zout.

  2. Zet de koekjes uitsteker ca 8 cm in het midden van een bord en schep hier 1/4 deel van het avocado mengsel in en druk een beetje aan verwijder de ring en doe het zelfde bij de andere borden.

  3. Snijd de gerookte zal in lange reepen, en vouw ze om het taartje heen . Vorm de rest van de vis in rolletjes of roosjes.

  4. Verdeel de rucola om de taartjes heen .Schep de rest van de dille en een beetje zout door de zure room.

  5. Garneer het gerecht met plakjes limoen. Leg op ieder taartje een toef zure room met daarop een zalmroosje.

  6. Serveer er geroosterd witbrood met boter, eventueel gemengd met citroensap en versgemalen peper en zout bij.

19:39 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visrecepten, vis, gerookte zalm, avocado, viskeuken, voorgerecht | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |