woensdag, 05 november 2008

Couscous met makreel.

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel gestoomd (circa 400 gram)
  • 300 gram couscous (pak van 500 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zak wokgroenten grof gesneden (400 gram)
  • 1 zakje verse koriander (15 gram)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn) (potje van 25 gram)
  • 1 1/2 eetlepel pijnboompitten geroosterd (bakje van 50 gram)

Materialen

  • wok

Bereiden

  1. Makreel schoonmaken en visvlees in kleine stukjes verdelen.

  2. Couscous in grote schaal strooien, 500 mililiter kokend water erop schenken en 6 minuten laten wellen.

  3. Knoflook pellen en fijnsnijden. Olie verhitten in wok en knoflook 1 minuut bakken.

  4. Wokgroenten toevoegen en circa 4 minuten roerbakken.

  5. Korianderblaadjes fijnsnijden. Couscous met vork losroeren en met wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen.

  6. Couscoussalade op grote schaal scheppen. Stukjes makreel erover verdelen en met pijnboompitten bestrooien.

12:07 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: salade, voorgerecht, couscous, visgerecht, visgerechten, makreel, groentensalade | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.