woensdag, 05 november 2008

Zalmforel met grof zeezout.

000509558_001_FRRK084407_300

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zak krieltjes klein (450 gram)
  • 1/2 zakje verse rozemarijn (15 gram)
  • ca. 1 1/2 eetlepel zeezout grof (pak  500 gram)
  • 2 schaaltjes zalm forel staalkop (240 gram)
  • 2 venkelknollen
  • 1 bak cherrytomaten (250 gram)

Bereiden

  1. Boter en 2 eetlepels olijfolie in koekenpan verhitten. Krielaardappeltjes hierin bakken met naaldjes van rozemarijn en 1 theelepel zeezout en versgemalen peper.

  2. Zalmforel halveren en onderkant (zonder vel) met 1 eetlepel zeezout bestrooien.

  3. 2 Eetlepels olijfolie in koekenpan verhitten en zalmforel met zoutkant naar onder erin leggen. Zonder verder aan te raken in 7 minuten op niet te hoog vuur gaarbakken.

  4. Van venkel onderkant en bovenkant afsnijden, harde buitenste schil verwijderen en doormidden snijden. In 10 minuten in kokend, gezouten water gaarkoken. Afgieten en warm houden.

  5. Cherrytomaten in z'n geheel aan krieltjes toevoegen en 3 minuten meebakken. Zalm op bord leggen, aardappel-tomaatroerbak erbij scheppen en halve venkel ernaast leggen.

11:38 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, zeezout, visgerechten, gerechten, zalmforel, krieltjes | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.