vrijdag, 30 april 2010

Kruidige gebakken garnalen

Ingrediënten

  • 500 gram reuzenscampi (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel verse gemberwortel, geraspt
  • kaneelpoeder
  • gemalen kruidnagel
  • cayennepeper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 zakje verse koriander (15 gram)
  • 1 citroen, in partjes
 

Bereiden

  1. Scampi volgens gebruiksaanwijzing op verpakking ontdooien. Scampi pellen, maar staartstukjes ter decoratie eraan laten zitten. Met keukenpapier scampi goed droogdeppen.

  2. In kom knoflook mengen met gember, mespunt kaneel, mespunt kruidnagel en cayennepeper.

  3. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin specerijenmengsel 30 seconden roerbakken. Scampi toevoegen en 3 minuten al roerend meebakken. Suiker erover strooien en garnalen nog 1 minuten bakken, tot ze gaar zijn. Scampi overdoen in schaal en bestrooien met koriander. Serveren met partjes citroen.
 

20:54 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, garnalen, voorgerecht, kruiden, scampies | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |