zaterdag, 17 juli 2010

Peperzalm

000633220_001_FRAL10050153_300.jpg

Ingrediënten

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 2 eetlepels grofgemalen zwarte peper (molen 38 gram)
  • 2 schaaltjes zalmfilet (175 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • 4 augurken, zuur (potje 340 gram)
  • 1/2 bakje bieslook (25 gram)

Bereiden

  1. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de peper op een bord.

  2. Halveer de zalm in de lengte. Besprenkel met olie, wentel door het pepermengsel.

  3. Snij de komkommer en de augurken in zeer kleine blokjes (brunoise) en doe ze in een kom. Roer het citroensap erdoor.

  4. Snij de andere citroen in parten. Rijg 2 satéstokjes door elke zalmfilet.

  5. Gril de zalm circa 4 minuten op de braai/grill. Keer steeds. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Laat het komkommermengsel uitlekken en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de zalm met de komkommer en garneer met de citroenpartjes.
 

18:55 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, zalm, saté, voorgerechten, hapjes | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.