zaterdag, 27 november 2010

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

000666798_001_FRKB1001278_300.jpg

Ingrediënten

  • 250 gram snijbonen, in schuine stukken van 2 centimeter
  • 250 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 200 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 gram gekookte mosselen
  • 4 stukken zeewolf van 100 gram
 

Bereiden

  1. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. 
     
  2. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.

  3. Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 eetlepels van de olie door de azijn.

  4. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.

  5. Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.

  6. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.

  7. Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant circa 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.

23:38 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, bonen, lauw, hoofdgerecht, zee, mussels, mosselen, sea | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.