zondag, 28 november 2010

Aubergine & paprikasalsa

000659940_001_FRAL1009052_300.jpg

 Ingrediënten

  • 1 potje gegrilde paprika's rood (295 g), uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el crème fraîche (bekertje 125 ml)
  • 2 aubergines
  • 1 zak krielaardappelen (500 g)
  • 5 el bloem
  • 2 eieren
  • 150 g paneermeel
  • 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 200 ml olijfolie + 2 el extra
  • 400 g kabeljauwfilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  • 1 zak rucola (75 g)
 

Bereiden

  1. Pureer de paprika en 1 teen knoflook met de staafmixer tot een gladde massa.
     
  2. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de aubergines in de lengte elk in 6 plakken.

  4. Kook 3 min. in water met zout en laat uitlekken.

  5. Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Schep ondertussen de bloem op een bord.

  6. Klop in een ander bord de eieren los.

  7. Meng op een derde bord het paneermeel met het sesamzaad, de rest van de knoflook en peper en zout naar smaak. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeelmengsel.

  8. Verhit de olie in een grote pan en frituur de aubergineplakken in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout naar smaak.

  9. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.

  10. Verdeel de rucola over 4 borden. Leg de gefrituurde aubergine ernaast. Serveer met de paprikasalsa, de krieltjes en de vis. Lekker met een partje citroen.

00:02 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paprika, salsa, aubergine, voorgerecht, side dish, healthy, garlic, look | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

zaterdag, 27 november 2010

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

000666798_001_FRKB1001278_300.jpg

Ingrediënten

  • 250 gram snijbonen, in schuine stukken van 2 centimeter
  • 250 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 200 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 gram gekookte mosselen
  • 4 stukken zeewolf van 100 gram
 

Bereiden

  1. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. 
     
  2. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.

  3. Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 eetlepels van de olie door de azijn.

  4. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.

  5. Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.

  6. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.

  7. Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant circa 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.

23:38 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, bonen, lauw, hoofdgerecht, zee, mussels, mosselen, sea | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |