zaterdag, 13 augustus 2011

Ceviche van kabeljauw

000732860_001_FRAL11071542_300.jpg

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwhaasjes
  • 2 rode pepers
  • 4 limoenen, uitgeperst
  • 3 cm verse gemberwortel (zakje 150 g), geschild
  • 2 tl suiker
  • 1/2 bakje koriander (a 15 g), alleen de blaadjes
 

Bereiden


  1. Snijd de vis in plakjes van 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal. 
     
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg ze toe aan het limoensap. 
     
  3. Rasp de gember erboven en roer er de suiker en 1 tl zout door. Schenk dit mengsel over de vis. 
     
  4. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
     
  5. Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schep er een klein beetje marinade op en bestrooi met de koriander.  
 

14:31 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ceviche, kabeljauw, vis, hoofgerecht, visgerecht | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.