zaterdag, 24 september 2011

Cozze all'italiano

Cozze all'italiano

 Ingrediënten

  • 2 bakken mosselen (+- 2 kg)
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 bakje tijm (15 g)
  • 100 mililiter volle rode wijn
  • 1 bakje basilicum (15 gram)
     

Bereiden

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water, verwijder beschadigde en openstaande schelpen en laat de mosselen in het water liggen.
     
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen.
     
  3. Laat de mosselen uitlekken.
     
  4. Verhit de olie in een (mossel- of hapjes) pan en bak de knoflook en ui 3 minuten. Voeg de tomaat en tijm toe en bak 3 minuten mee.
     
  5. Voeg de mosselen en wijn toe. Schep alles om en doe het deksel op de pan. 
     
  6. Kook de mosselen in 5-8 minuten gaar, schud de pan regelmatig.
     
  7. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder de dichte schelpen.

  8. Bestrooi van het vuur af met het basilicum. Serveer met versgebakken ciabatta en mayonaise gemengd met 3 geprakte ansjovisfilets. 
 

12:32 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italiaans, cozze, vis, schaaldieren, seafood, mosselen | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.