zaterdag, 26 november 2011

Gebakken tonijn met kaviaar van aubergine ...geert van hecke

Ingrediënten 

  • 1 aubergine
  • 4 sneden gele tonijn
  • anijs
  • 1 courgette
  • 150 gr erwten
  • gedroogde tomaten
  • kardemom
  • koriander
  • olijfolie met basilicum
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de tonijn: Maak een eigen mengeling van Indische kruiden. Daar moeten zeker koriander, anijs en kardemom in zitten. Eventueel kan er ook kaneel en kruidnagel bij. Maal alles fijn. Marineer de schijven tonijn 30 minuten in het kruidenmengsel. Bak de tonijn à la plancha. Giet olijfolie op de plaat en bak elke kant ongeveer 15 seconden.
     
  2. Bereiding van de kaviaar d’aubergine: Halveer de aubergines in de lengte en overgiet ze met olijfolie. Zet ze 1 uur in de oven op 150 °C. Verwijder het vlees van de aubergines en hak het fijn. Snijd de gedroogde tomaten, paprika, courgettes en erwtjes heel fijn. Vermeng ze met de olijfolie. Voeg eventueel wat extra basilicum toe. Kruid het geheel met peper, zout en het eigen kruidenmengsel.

17:02 Gepost door johan in geert van hecke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, tonijn, gebakken, kaviaar, aubergine, visgerecht, geert van hecke, topgercht, topchef | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.