zaterdag, 26 november 2011

Kortgebakken inktvis met chorizo en groene asperges ....Sergio Herman

Ingrediënten 

Inktvis

  • 30 gr chorizo
  • 150 gr kleine verse inktvis
  • 15 ml Arbequina-olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 mespunt garam masala
  • 1 grote teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Asperges

  • 16 groene asperges
  • 2 boter

Afwerking

  • 2 gezouten boter
  • inktvisinktkoekjes
  • 2 bakjes rucolascheutjes

Bereidingswijze

  1. Maak de inktvissen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Bak de inktvisreepjes kort in een hete pan met een beetje olie. Voeg fijngesneden knoflook en chorizo toe. Verfris met citroensap en kruid met garam masala en peper en zout. Voeg de Arbequina-olijfolie toe en zet van het vuur.

  2. Asperges Snijd de onderkant van de asperges en kook ze in gezouten water met boter in 5 tot 8 minuten gaar. 

16:56 Gepost door johan in sergio hermans | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, inktvis, asperges, chorizo, sergio hermans, visgerechten, squid | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.