zondag, 27 november 2011

Noordzeetong met venkel en citrus ...gert de mangeleer

HJ3_noordzeetong grijze garnalen venkel.jpg

“De citrus- en anijssmaken zorgen voor een eigentijdse versie van een klassiek gerecht.”-Gert

Ingrediënten

  • noordzeetong
  • handgepelde grijze garnalen uit Nieuwpoort
  • mousseline van aardappelen [polderaardappelen | boter | room]
  • venkel [venkel | olijfolie | chardonnay azijn | peper | zout]
  • groen en vers anijszaad
  • zoetzure crème van sinaasappelschil [sinaasappelschil | suikersiroop | wijnazijn]
  • poeder van combavaschil
  • jus van garnalen [garnalenkoppen | ras el hanout |cognac | tomatenpuree | boter]

Bereidingswijze

Confijt voor de crème de sinaasappelschil in suikersiroop, met gelijke delen water en suiker. Blend en monteer met wijnazijn.

11:42 Gepost door johan in gert demangeleer | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tong, noordzeetong, garnalen, citrus, venkel, vis, noordzee, gert de mangeleer, topchef, masterchef | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.