zondag, 06 juni 2010

Zalm in cava met kappertjes

000633292_001_FRAL10051191_300 (1)

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet
  • 300 mililiter cava (mousserende witte wijn, fles 0.75 liter)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 potje kappertjes (100 gram), uitgelekt
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
  • 1 citroen, in parten
 

Bereiden

  1. Snij de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 minuten. Voeg de knoflook toe. Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 mililiter van de marinade en de kappertjes toe. Bestrooi met de peterselie en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een cocktailprikker.


10:48 Gepost door johan in recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zalm, vis, voorgerecht, kappertjes, visgerechten, verse zalm | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |