maandag, 14 november 2011

Een lijn aan een oog verbinden

Veruit de meeste vissersknopen worden gebruikt om een lijn aan een oogje te verbinden. Wartels, haken, werplood en vele andere zaken bezitten een oogje. Afgezien van bijvoorbeeld de haken, is het meestal prima om de lijn rechtstreeks aan het oogje te knopen. Voor de haken maken we een uitzondering, omdat de lijn altijd in het verlengde van de haaksteel moet lopen. 

Als we de lijn rechtstreeks aan het oogje van de haak knopen, kan de haak kantelen. Dat kan missers tot gevolg hebben.

Er zijn veel manieren om een lijn aan een oogje te knopen. De knoop die hier staat beschreven is een van de beste. Deze knoop is gemakkelijk te leggen en verzwakt de lijn maar zeer weinig.

De knoop lijkt wel wat op de veelgebruikte spinnerknoop. Toch verschilt deze knoop op een aantal belangrijke punten.

De lijn wordt namelijk eerst twee keer door het oogje gehaald. Daarna worden een stuk of zes windingen gemaakt en wordt de lijn door de ontstane lusjes gehaald.

Hieronder staan er 2 afbeeldingen, dan wordt alles hopelijk wat duidelijk. Deze knoop is trouwens sterker dan de spinnerknoop en echt niet moeilijker te maken. Maak de knoop eerst een beetje vochtig (speeksel), voordat je hem aantrekt. En zorg er voor dat de windingen netjes naast elkaar komen te liggen, alleen dan is de knoop betrouwbaar.

Let er ook goed op dat je de lijn niet nog eens terughaald door de ontstane grote lus, als je hem door de twee lusjes hebt gehaald. Dit moest wel bij de spinnerknoop, maar niet bij deze.

Trek de knoop zeer stevig aan en knip het uitstekende stukje kort af.

 

 vissen,strandvissen,zezevissen,knopen,lijnen,vislijnenvissen,strandvissen,zezevissen,knopen,lijnen,vislijnen

 

 

 

 

woensdag, 19 maart 2008

zeevissen in Senegal

Sine Saloum Fishing Center werd eind 2004 door Belgen opgericht.

Omdat het vissen centraal stond werd van bij den beginne besloten om zich enkel hiermee bezig te houden, en niet met het verzorgen van accomodatie en restauratie. Zeker in Senegal is het moeilijk om in eigen beheer al deze zaken zelf te doen. Het vissen is er zeer complex . Het materiaal, dat niet ter plaatste voorhandig is, dient dagelijks onderhouden te worden; aas, één van de belangrijkste elementen voor het vissen, is moeilijk vers, en tijdig te bekomen en het succes van de vangsten hangt veelal af van de interpretatie van sonar-gegevens,... dit alles maakt dat we alleen reeds met het item van het vissen meer dan onze handel vol hebben.

Het logement besteden we aan diverse hotels/campements van de streek uit.

 

Wij zijn het enige centrum van Senegal dat in eigen beheer zowel big game, bodemvissen/trollen (met prauwen) als strandvissen aanbieden. Voor al deze soorten van visserij hebben wij het aangepast hengelmateriaal van topkwaliteit.

Hengels (allen uit carbon) van Shakespeare, Arca Technochrome, Ron Thomson, Penn,....reels/molens van Penn, Okuma, Daiwa, Tica, Shimano....

In ons instappakket van 7 dagen vissen voorzien we reeds 8 verschillende hengels/molens/reel combinaties...per persoon.

Onze pluggen zijn van het merk Rapala, Raglou, Ilander, Boone en Williamson.

Nagenoeg al onze molens/reels zijn voorzien van dyneema (500 à 1000 m); de onderlijnen zijn van fluocarbon en qua haken hebben we een ganse verzameling in allerlei types, gaande van de maat 6 tem 10/0. Geen enkel viscentrum uit de streek heeft een ruimer aanbod!

 

Contact gegevens :


U kan ons steeds emailen op het volgende adres voor meer informatie : daniel@senegal-fishing.com

wij prefereren contact via email, maar u kan ons ook telefonisch contacteren tussen 20 & 22 uur.
GSM 1 : (00 221) 570 05 86

Hou er wel rekening mee dat het gsm bereik rond onze visplekken matig tot slecht is.

19:09 Gepost door johan in reizen en vissen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: senegal, vissen, zeevissen, bootvissen, afrika, reizen en vissen | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende