woensdag, 23 november 2011

Gamba's met sherrysaus

Gamba's met sherrysaus

 

Ingrediënten

  • 1 zak veldsla (75 g)
  • 3 bakjes gekookte gamba's (a 200 g)
  • 6 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl tabasco (flesje 57 ml)
  • 3 el sherry medium dry (fles 0.75 liter)

    Bereiden

    1. Verdeel de sla over de glazen en druk een beetje aan. Schep de gamba's erop. 

    2. Meng de mayonaise met de ketchup, tabasco en sherry. 

    Breng op smaak met peper en zout. Schep 1 el saus op de garnalen en serveer de rest van de saus erbij.

 

11:05 Gepost door johan in schaaldieren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gamba, garnalen, sherry, tabasco, mayanaise, finger bowl, vingerbowl, hapje, voorgerechtje | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

vrijdag, 30 september 2011

Provençaalse vissoep

Provençaalse vissoep

Ingrediënten

  • 1 eetlepell olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g, koelvers)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 liter visbouillon (van 2 tabletten)
  • 300 g koolvisfilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid
  • 1 schaal minikrieltjes kant-en-klaar (425 g, koelvers)
  • 1 stokbrood, in sneetjes

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min.
     
  2. Voeg de wokgroente toe en bak ze al omscheppend 4 min.
     
  3. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
     
  4. Draai het vuur laag. Voeg de krieltjes en de vis toe en verwarm 4-5 min. tot de krieltjes en de vis gaar zijn.
     
  5. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vissoep in 4 diepe borden, serveren met stokbrood.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende