woensdag, 21 februari 2007

 bewust vis kiezen op de kaart

Als restauranthouder of chef-kok zijn er genoeg mogelijkheden om duurzaam gebruik van onze oceanen en zeeën te stimuleren:

  1. Informeer uzelf en uw personeel
    Koop De Goede Visgids, lees over onderwerpen die gerelateerd zijn aan overbevissing en problemen bij de kweek van vis. Ontdek welke vissoorten u het beste kunt inkopen. Zorg dat het personeel op de hoogte is. Zorg dat de VISwijzer beschikbaar is voor gasten en personeel.
     
  2. Wees nieuwsgierig over vis
    Het is belangrijk te weten waar uw handelaar de vis vandaan haalt. Vraag na hoe deze is gevangen of hoe deze is gekweekt.
     
  3. Verschaf duidelijkheid op de menukaart
    Geef aan op de menukaart waar de vis vandaan komt, zoals Noordzeekabeljauw of IJslandse kabeljauw, Schotse zalm of Noorse zalm? Stel uw gasten in de gelegenheid dit in één oogopslag te weten te komen.
     
  4. Menu: kies Goede vis en  let op de seizoenen
    Probeer bij de menu-samenstelling vissoorten die rood scoren in de Online Visgids te vermijden. Let ook op de seizoenen. Sommige vissen kunnen beter in bepaalde perioden van het jaar met rust gelaten worden. Andere vissen zijn in bepaalde periodes juist extra lekker.
     
  5. Goede Vis
    U kunt in uw menukeuze minstens één Goede Vis uit de groene lijst van de Online Visgids opnemen. Laat de gasten weten dat zij op deze manier van vis kunnen genieten die op duurzame wijze is gevangen of gekweekt.

21:10 Gepost door johan in restaurant of kok | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kok, vis, recepten soorten, restaurant | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |