woensdag, 23 november 2011

Gamba's met sherrysaus

Gamba's met sherrysaus

 

Ingrediënten

  • 1 zak veldsla (75 g)
  • 3 bakjes gekookte gamba's (a 200 g)
  • 6 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl tabasco (flesje 57 ml)
  • 3 el sherry medium dry (fles 0.75 liter)

    Bereiden

    1. Verdeel de sla over de glazen en druk een beetje aan. Schep de gamba's erop. 

    2. Meng de mayonaise met de ketchup, tabasco en sherry. 

    Breng op smaak met peper en zout. Schep 1 el saus op de garnalen en serveer de rest van de saus erbij.

 

11:05 Gepost door johan in schaaldieren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gamba, garnalen, sherry, tabasco, mayanaise, finger bowl, vingerbowl, hapje, voorgerechtje | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

vrijdag, 30 september 2011

Gegrilde gamba's met gele rijst

Gegrilde gamba's met gele rijst

Ingrediënten

  • 1 pakje gele rijst (325 gram)
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 3 eetlepels olie
  • 6 tomaten, gehalveerd
  • 500 gram gamba's (diepvries= ontdooid)
  • 1 bakje verse koriander, 15 gram, grofgehakt

Bereiden

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
     
  2. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. 
     
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
     
  4. Roer in een kom de knoflook en sambal door de olie. 
     
  5. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met een beetje van de pittige olie, schep de garnalen door de rest van de olie en verdeel ze over de bakplaat. Leg de tomaten tussen de garnalen. Schuif de bakplaat in de hete oven, verhit de garnalen en tomaten 4-6 minuten tot de garnalen goed heet zijn en de tomaten gaar zijn. 
     
  6. Schep de rijst op vier borden en verdeel de tomaten en de garnalen erover. Serveer met de sperziebonen. Bestrooi met koriander naar smaak.