zaterdag, 26 november 2011

Kortgebakken inktvis met chorizo en groene asperges ....Sergio Herman

Ingrediënten 

Inktvis

  • 30 gr chorizo
  • 150 gr kleine verse inktvis
  • 15 ml Arbequina-olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 mespunt garam masala
  • 1 grote teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Asperges

  • 16 groene asperges
  • 2 boter

Afwerking

  • 2 gezouten boter
  • inktvisinktkoekjes
  • 2 bakjes rucolascheutjes

Bereidingswijze

  1. Maak de inktvissen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Bak de inktvisreepjes kort in een hete pan met een beetje olie. Voeg fijngesneden knoflook en chorizo toe. Verfris met citroensap en kruid met garam masala en peper en zout. Voeg de Arbequina-olijfolie toe en zet van het vuur.

  2. Asperges Snijd de onderkant van de asperges en kook ze in gezouten water met boter in 5 tot 8 minuten gaar. 

16:56 Gepost door johan in sergio hermans | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, inktvis, asperges, chorizo, sergio hermans, visgerechten, squid | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

Cannelloni van zeebaars met groene papaya ...sergio hermans

zeebaars met komkommer.jpg

Ingrediënten

Cannelloni

  • 16 plakjes groene papaja
  • 1 komkommer
  • citroensap
  • 1 fijngesneden koriander
  • 0.5 fijngesneden munt
  • peper
  • 1 sesamzaadjes
  • 2 shisoblaadjes
  • zout
  • 300 gr rauwe zeebaars

Vinaigrette

  • 20 ml druivenpitolie
  • 10 ml olijfolie
  • peper
  • 10 sojasaus
  • 5 ml sushi-azijn

Afwerking

  • blaadjes koriander
  • bloesems roomse kervel
  • 2 limoenen
  • 1 zalmeitjes

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette (druivenpitolie, olijfolie, sojasaus, sushi-azijn en peper) en breng op smaak met peper.

  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag in een beetje olijfolie. Schil en snijd de komkommer in lange dunne banen.

  3. Kruid de zeebaars met peper en zout, besprenkel de 4 plakken met doorgeroerde vinnaigrette en verfris met wat extra citroensap. Strooi er de koriander en munt over en leg er een doormidden gesneden shisoblad op. Rol de plakken strak op in plasticfolie tot 4 rolletjes en laat een paar uur opstijven in de ijskast.

  4. Verwijder het plastic en rol de zeebaarsrol in de dun gesneden komkommerbanen. Leg daarop de groenepapajaschijven.

16:47 Gepost door johan in sergio hermans | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vis, sergio hermans, topgerecht, visgerecht, zeebaars | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |