maandag, 18 juni 2007

Mejillones con serrano - Mosselen met serrano

Ingrediënten
1 grote ui - 2 knoflooktenen - 100 gram serrano - 25 gram boter - 1 blik tomatenblokjes (400 gram) - 1 dl slagroom - zout - cayennepeper 3 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 kg mosselen

Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook zachtjes 5 minuten. Voeg de ham toe en bak het geheel nog 3 minuten. Roer de tomaten-blokjes met het vocht en de slagroom erdoor en breng de saus aan de kook. Laat de saus zonder deksel 15 minuten pruttelen.
Neem de saus van het vuur. Breng hem pittig op smaak met zout en cayennepeper en roer de peterselie erdoor.

Maak de mosselen schoon. Doe de mosselen in een grote pan en kook ze in hun eigen vocht op een hoog vuur in 5 minuten gaar; schud de pan een paar maal om. Schep de mosselen met een spaan in een schaal. Verwijder mosselen die na het koken nog gesloten zijn. Roer het mosselvocht door de saus, warm de saus goed door en schep hem over de mosselen.

Lekker met vers brood.

18:48 Gepost door johan in tapas met vis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tapas, mosselen, serrano | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |

Ensalada de pulpo a la gallega - Inktvissalade uit Galicië

Ingrediënten
1 tomaat in kleine blokjes - 2 teentjes knoflook, schoongemaakt en in plakjes - 1 middelgrote aardappel (vastkokend) - 150 gr. gambas (vers) - 250 gr inktvis (volgens
basisrecept) - cayennepeper - zout - peper

Bereiding
Kook de aardappel gaar en laat hem afkoelen. Snij de aardappel in plakjes. Leg de plakjes in een schaal. Snij de inktvis in ringetjes en leg deze op de aardappel. Pel de gambas en bestrooi deze met zout. Verhit wat olie in een pan en voeg de knoflook en gambas toe. Zachtjes mooi van kleur laten worden en over de inktvis verdelen. Verdeel de blokjes tomaat over de salade. Roer het geheel goed maar voorzichtig door elkaar. Bestrooi met de cayennepeper (voorzichtig, deze mag niet gaan overheersen).

Verhit 3-5 el olijfolie in een pan en giet de warme olie over de salade. Bestrooi emt zout en peper naar smaak en verdeel het geheel nogmaals.

Direct serveren met vers brood.

18:46 Gepost door johan in tapas met vis | Permalink | Commentaren (0) | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print |